trög

Lärarinnan..är så grymt oeffektiv att klockorna stannar. Eller är det det som är pudelns kärna? Klockorna har stannat?! Nepp. Är nog bara jag som stannat. Klockan och tiden skenar! Kom igen nu!

Utkast: Lärarinnan..är så ...

Lärarinnan..är så grymt oeffektiv att klockorna stannar. Eller är det det som är pudelns kärna? Klockorna har stannat?! Nepp. Är nog bara jag som stannat. Klockan och tiden skenar! Kom igen nu!

Red Hawks

Kvinnan tycker allt att det är sorgligt att det gått som det gått för klubben. Serien blir inte riktigt sig lik utan Malmölaget. Tragiskt.

Upptäckt...

Vi...har upptäckt att bloggvärlden faktiskt inte befolkas enbart av blåsta blondiner med fokus på kläder och annan ytlig skit, tonåringar som lyckats med den stora bedriften att klämma ut ett eller fyra barn och människor som fläker ut sig och sina sjukdomar...

Det finns faktiskt vettiga bloggar också! Bloggar som handlar om djupare tankar än vad man satt på sig för skor, vem som kan vara pappa åt nummer två och om man blir fortare friskt om man tar dubbelt så mycket medicin som doktorn förskrivit...

Inaktiv...

Kvinnan... är seg och slö. Stänger av så fort jag kommer hem. Inaktiv. Gillar det inte. Det finns massor att göra. Därför jag stänger av antar jag. Det är så mycket nu att det blir kortslutning.

Lärarinnan... konstaterar att bara nästa vecka är över så släpper en stor ansvarsbörda som vilar tungt på mina axlar. Man ska aldrig delegera. Man ska göra det själv för då blir det bäst gjort. Framförallt blir det gjort och man behöver inte springa och kontrollera en massa andra människor, som konstigt nog inte tycker om att bli kontrollerade. Konstiga människor.

Lejoninnan... väntar på livstecken från stora barnet.

Väninnan... måste hämta ut biljetter inför resan till Glasbergets rike. Undrar om jag eller våren kommer först dit?

Sssssss

Lärarinnan sammanställer och sammanfattar och skriver och svamlar och skramlar...och suckar...

Kvinnan längtar ut. Träna är på agendan men en påse lösgodis ter sig så mycket mer lockande just nu. Underligt stark dragkraft det där sockret har. Jag har ju bytt träningsform. Den gamla ter sig inte lika lockande längre, underligt nog. Gegga i öronen, kall vatten på hela ryggen och blödande ben har plötsligt mist sin tjusning. Förstår inte riktigt när det hände och är lite nervös att det är något slags vuxentecken.

Väninnan har glatt Glasbergets härskarinna med dråplig historia om vad Han företog sig igår. Jag skäms över mitt eget sätt när jag ertappade honom med att ha gjort en riktigt knasig sak. Istället för att bara skratta åt det och säga åt honom att han själv får reparera det så idiotförklarade jag honom på alla upptänkliga sätt. Sannerligen inte utvecklande för en relation och skulle jag fått något liknande hade jag tvättat alla hans favoritkalsonger i 90 grader samt hällt grovkornigt havssalt under förhuden på honom direkt han somnat. Fem nätter i rad. Glasbergets Härskarinna tackade dock allra ödmjukast för att jag förgyller hennes liv med historier från mitt.



Bråk

Lärarinnan undrar varför föräldrar inte uppfostrar sina barn...suck...

Bloggar

Kvinnan gick in och tittade på lite bloggar.

Lärarinnan blev förbannad och undrar om folk inte har rättstavningsprogram på sina datorer?

Lejoninnen blev förskräckt över alla tonårsmammor med bloggar som borde använda tiden till viktigare saker än att uppdatera en gång i halvtimmen.

Väninnan blev förskräckt över vad lite bloggar hon hittade om filosofi och vänskap...mode, mode, mode...

money money

Kvinnan...betalar sina räkningar istället för att gå och lägga sig. Passar på att vara social och slänga iväg lite kramar i cyberrymden.

Kvinnan är rätt nöjd med att vara sambo just nu. Ambivalent skulle nog passa mig som mellannamn. Galen också.

Lärarinnan har dövat samvetet med massa rättning medan jag stirrat på tv:n och diverse skönt hjärndöda program som inte krävar något annat än att man inte blinkar för länge.

Appråpå att blinka länge... Missade Glamour i några år, stötte på det och handlingen tog två minutet att plocka upp igen. Jag menar, det är ju samma draman som pågåg med samma personer. Mr polisong, Ridge, pippar ju fortfarande samma brudar. Men. Nu blinkade jag visst till ordentligt eller så har programmet bytt producent för döingar är tillbaka och gamlingarna pippar andra gamlingars barn och missbruk av botox i läpparna har fått ett ansikte. Det enda trygga var att hon gråtande blondinen verkar föda barn fortfarande och gammeltantens hat mot henne is still burning strong.  Puh. Igenkänningsfaktorn var låg, men fanns, kan fortsätta titta.

Lejoninnan har fått rå om en av sina små idag, helt ensam. Mysigt. Värdesätter de där stunderna med närhet mer än något annat. Mailat den andra lillingen och hoppas på livstecken. Det här med att stretcha navelsträngen ska ju alltid överdrivas. Kan de inte bara bo hemma och utvecklas till eremiter så att jag kan skydda dem mot all världens smärta och oro. Fast...det är ju min oro, inte deras, så det är väl bara att hala ut cm för cm av den där navelsträngen och hoppas på det bästa...

Väninnan har varit lite dålig med att vara social på sistone och misstänker att vissa element i min omgivning tjurar över detta. Låt så vara. Jag räknar inte vem som hörde av sig senast och alla vet hur mitt arbetsliv ser ut. Men snart ska jag till Glasbergets härskarinna och avlägga visit. Dit längtar jag, även om ett visst annat besök inte blev av och besvikelsen över det är stor. Det är fint ändå!!!

Tilldelad tid är tillräcklig tid...ha!

Lärarinnan: Varför räcker aldrig tiden till? Varför blir man aldrig färdig? Varför är man så färdig?

Att vara lärare innebär att aldrig vara nöjd. Att man alltid går runt med en känsla av att man kunde ha gjort det bättre. För det är klart att man alltid kan göra saker bättre.

Vårt lömska avtal med 35 timmar arbetsplatsförlagd tid och 10 förtroendetimmar hemma är en riktigt lömsk fälla också... De fem timmarna vi har mer än andra är vad som senare förvandlas till ledighet under loven. Men vem tar fram klockan och kollar hur många timmar man arbetar hemma? Klart man inte gör men man går i ständigt sällskap med en känsla av att man inte gjort tillräckligt.

Skolsystemet är uppbyggt på alla duktiga flickors dåliga samvete, som får oss att jobba 60 timmar per vecka och drömma, andas och leva med ett planeringsblock i fickan eller bredvid sängen.

Det vi kallar för ett kall, är en skuldfälla.

Galen!

Kvinnan...hon vill bo själv! Samboskapet har stigit henne upp i halsen och hotar att kväva henne och lusten att lösa något är så mycket mindre än lusten att avrätta Han. Det konstruktiva sinnelaget har fått vika undan för bra mycket mer primitiva känslor.


Han kom precis tillbaka, och har funnit en konstruktiv lösning på senaste problemet, och mogna jag svarar med att vara barnslig och totalt...omogen...


Jag var på en föreläsning för ett tag sedan, Lou Rossling. Hon ställde några intressanta frågor, som man nog bör ställa sig själv ibland. " Vill jag vara barn till mig själv? Vill jag vara elev till mig själv? Vill jag vara chef til mig själv? och viktigast...Vill jag vara gift med mig själv?" Svar nej. Jag skulle aldrig vilja vara gift med mig själv, aldrig. Så det är egentligen ren och skär snällhet som gör att jag befriar mina pojkvänner så ofta och så fort.

Jag är inte ombytlig, jag är snäll.


Räkningar..

Lärarinnan: Finns det egentligen något bättre sätt att förstöra en kväll? Särskilt när man trott att man äntligen skulle hamna i en månad med lite flyt, en månad där man skulle kunna gå iväg och fika med en kompis utan att sitta och vända på slantarna. Jag har rätt bra betalt, men behöver uppenbarligen ett extrajobb om jag ska undkomma magont.

Livet blir så mycket ljusare när man vet att man inte behöver oroa sig för att pengarna ska räcka. Så mycket ljusare och roligare, och jag blir mycket gladare och ljusare i sinnet. De mörka molnen som hoovrat över mitt huvud i flera dagar rann över alldels nyss och jag smet undan och bet i kudden en stund. Har ingen lust att dela med mig av min frustration till övriga i familjen som sitter och myser på undervåningen. Det är bara jag och mitt enorma, svarta moln som huserer här på övervåningen.

Måste söka extrajobb. Betraktar mig som konstruktiv. Ingen idé att ömka sig och sitta här och gnälla. Antingen njuter jag av mitt kapitalfattiga liv eller så skaffar jag mer pengar.

Hockey!

Kvinnan:Både Djurgården och Färjestad vann ikväll...men sedan hade sporten den stora fräckheten att inte visa tabellen! Om nu DIF har vunnit fem matcher i rad borde de väl äntligen ha fått näsan över strecket, tycker man. Södertälja är ju som vanligt i studsbollsposition mellan serierna. Det är ju väldigt många västkustlag med nu så ett av dem kan väl göra sällskap med Södertälje ner tycker jag, för balansens skull.


Endorfinbrist...

Kvinnan: Sitter i soffan, rätt mätt. Har inte riktigt fått till en sådan dag jag önskade och den eviga frustrationen krafsar i systemet. Men den river inte, och det är bra. Oftast river den. Det är jobbigt. Jag skulle verkligen kunna vara lite mer nöjd med saker och ting, så där som de flesta andra. Man står liksom ut. Med jobb, partner, bostad, sitt liv.

Men jag är inte sådan. Jag är så himla medveten om att man bara lever en gång och den gången blir vad man gör den till. Jag kan därför inte gå och vara missnöjd, för varje sådan dag är verkligen en förlorad dag, en svart dag. Jag vill inte ha svarta dagar. Jag vill inte behöva få en allvarlig sjukdom för att stanna upp och värdesätta mitt liv. Jag vill vara nöjd med alla mina dagar.

Låter som ett lätt recept. Men det är den värsta soppan av dem alla. För många ingredienser som alla påverkar varandra så oerhört mycket. Den knivigaste ingrediensen är ju jag själv, min oförmåga att stå ut, hålla ut. Vid minsta konflikt så kastar jag mig på nödutgången. Jag vet faktiskt inte var gränsen går, vad som är ett bra förhållande.

Mitt största problem i förhållanden är ju att jag tröttnar så fort. Är min partner för snäll så trampar jag snart på honom och föraktar hans svaghet. Är han för stark så avskyr jag honom för att han kväver mig. Min nuvarande partner är nog det bästa jag kan få. Han är vansinnigt snygg, bjöd motstånd vid infångandet och har sidor som retar gallfebern på mig. Jag kommer aldrig att tröttna på honom, men bli så trött på honom att jag därför lämnar honom, det kan hända. Hans fyrkantighet och oförmåga till fysisk kontakt har fått mig att gråta mig till sömns många gånger. Antingen vänjer jag mig, eller så blir jag galen. Det har jag tydligt gjort klart för honom och stackarn anstränger sig så mycket han kan, när han kommer ihåg det och det blir vansinnigt krystat och konstigt.

Men, kan man vänja sig av med endorfiner?

Kåt, glad och tacksam...

Lärarinnan: Det snurrar en massa jobbtankar i huvudet och jag kommer vara tvungen att jobba några timmar i helgen. Blivit bättre på det, att inte jobba hela tiden. Att bli sambo har gjort att jag fokuserar lite mindre på mitt jobb. Ibland tycker jag att det är bra, ibland inte.

Kvinnan: Rubriken. Sannerligen världens bästa filmreplik alla kategorier. Hur vill du att jag ska vara?! skriker den upprörda kvinnan och får en replik tillbaka som nog tagit luften ur de flesta. Varför är vi människor inte så hela tiden då, kan man undra? Vi som just nu befolkar planeten är ju de som haft de bästa förutsättningarna för att föra arten vidare... Varför har vi då inte utvecklat dessa tre simpla kvaliteér som vi alla faktiskt eftersträvar att vår partner ska ha?

Idag blev jag väckt. Trots att jag sagt till Han att jag inte vill bli väckt, att jag inte kan somna om när jag blivit väckt, att han ska låta bli att väcka mig de få gånger jag bestämt mig för att jag, och världen, är en vackrare plats om jag förblir sovandes en liten stund till.Trots ideliga uppmaningar om detta hände det igen och när jag väl uppe med sammanbiten röst återigen påminner om detta finner jag mig snart stå och nästan be om ursäkt för att jag berättar det för han ville ju minsann bara vara gullig, och det händer sannerligen inte varje vecka, och nu är jag dum får jag tydliga signaler om och det börjar bubbla i mig och jag tittar mot dörren över hans axel och återigen befinner jag mig i en intensiv brottningskamp med mig själv och flyktreflexen. Bo själv. Inte behöva medla hela tiden. Inte behöva anpassa sig. Bara tänka på sig själv och sina barn. Är det rörigt så är det min röra. Äta vad jag vill. Äta när jag vill. Åka dit jag vill. Vissa dagar tar den längtan över så mycket att jag finner mig på Hemnet och spana lämpliga objekt. Bara för att ha en nödutgång klar, den dagen bägaren rinner över, för mycket.

Det är självklart inte saker som mattider, stök, resor och sådant som fyller min bägare. Jag är anpassningsbar på gränsen till självutplånande, bara för att slippa konflikter. Nej, det som kväver och förstör är en massa personlighetsdrag som jag hela tiden anade fanns där men som jag valde att ignorera, bortse ifrån, hoppas på att de skulle försvinna om jag ignorerade dem tillräckligt. Sedan ser man vanorna och de fixa idéerna och övertygar sig om att de är söta, men med 40 års livserfarenhet så vet man vid det här laget att gulliga ovanor kommer att förvandlas till hemska, grälframkallande objekt, stora som berg och till slut lika oöverstigliga som Mount Everest. Rationella delen av Kvinnan behövde ju på slutet, innan samboskapet, bara en dejt på sig med ett en hane för att se vilka sidor som skulle förvandlas till berg och så dumpades de snabbt vid Glasbergets fot, släpptes inte upp en meter, för varför ge sig på att släpa upp ett berg på ett annat berg?

Väninnan: Glasberget är min himmelska plats. Den delar jag med Bästa vännen i världen. Man har ju en massa olika vänner. Barndomsvännerna, som hänger kvar för att man har gjort så enormt mycket dumheter tillsammans med dem att man måste hålla dem kvar och ha hållhakar. Eller för att man redan då hade tur att träffa riktigt bra människor som fortsatte att utveckla sig till bra människor värda att behålla. Kontakter och ytliga bekanta: De kommer och går och lämnar sällan några spår, inte positiva i alla fall. Vänner, riktiga vänner: De springer man på hur som helst och när som helst och det som först är en ytlig bekant förvandlas snart till något stort. Bästa vännen sprang jag på hos en gemensam bekant och det sa helt enkelt klick från båda håll. Det är lite som kärlek. När man hittar någon vars själ speglar sig i din utan en massa besvärande ord och förklaringar.

Det är en kärlek utan endorfinerna, vilket gör den så mycket mer beständig. Eller, det är nog endorfiner med i bilden men de kommer sig inte av den fysiska beröringen utan en mycket djupare beröring, den i själen. En häftig, fysisk förälskelse lämnar mig ofta tom när den första tiden gått. Då när man börjar se den grå bergsmassan bakom den snygga kroppen och det gnistervita leendet. Då, när man efter fullbordat samlag försöker få till stånd en diskussion om livets förgänglighet och bergets gråhet snabbt sänker skugga över rummet. Då vänder jag snabbt, flyr, upp på mitt Glasberg. Det är vitt, vackert och vänligt och på verandan sitter Bästa vännen alltid. Dit flyr vi och möts, laddar krafter och så tillbaka till vardagen. Men på verandan på Glasberget häcklar vi världen som är så annorlunda mot oss som är normala, lagoma, ljuva och rara. Vad gjorde jag utan henne? Då gick jag under.


Fyra jag...

Mitt största problem innan jag började skriva min blogg...är ju uppenbarligen inte att jag har svårt för att skriva... Nej, det var att hitta ett namn, som inte var taget förstås puh, och som sade någonting utan att säga för mycket.

Jag älskar att leka med ord och alliterationer är ju det största nöjet som finns för en språkfascist som mig. Jag var också tvungen att fatta ett beslut om det här var något jag ville att folk jag känner ska läsa. Nej, är svaret där. Jag vill ha en hemlig dagbok där jag vågar skriva om allt som bryr mig, där jag vågar lätta på hjärtat om både Han, kollegor, "kunder" familj och vänner. Jag vill inte bli känd. Jag vill bara bli hel, genom att få skriva av mig och bearbeta mina intryck.

Det ställer förstås till det, för när ska jag egentligen hinna skriva framöver? Vet inte. Vet dock att de perioder jag skriver mycket så blir det som ett gift i mig och så fort jag upplever något så börjar jag formulera det i snitsiga vindlingar med andra ord och fingrarna rör sig i luften och letar efter tangenterna, längtar efter tangenterna.

Så. Tillbaka till namnet. Jag funderade på vad jag ville skriva om. Om det var om mitt jobbliv, mitt privatliv, hur det är att vara mamma, vedermödorna med att bli sambo i vuxen ålder med grymt många singelovanor fast i pälsen som flatlöss på en uteliggare i Trelleborg. (Egen erfarenhet. Alltså inte så! Jag har träffat honom. ..jisses, vad tror ni om mig?!) Men jag kom på att jag måste skriva om allt och då blev allt så mycket krångligare, suck. Började skissa ner lite tankar, medan jag egentligen borde ha gjort något mycket viktigare, vilket för övrigt är the story of my life...luststyrd säger jag om de eleverna som fungerar som jag.... Så blev det lärarinna...älskarinna...hm, det är jag ju ändå inte...mor, mamma...nej, lejoninna. Jag brukar berätta för mina elever om när jag gång för länge sedan bodde i en..eh...by...och jag ofta gick en mörk väg genom skogen. Om jag var ensam så var jag alltid rädd här. Hade jag mitt barn med mig var jag inte rädd för jag visste att om någon skulle hoppa på mig då så skulle jag vara direkt farlig för den personen, en lejoninna. Ordet vän ändrades lätt till väninnan och älskarinnan blev ju kvinnan.

Nu skriver jag mest av mig och ger lite bakgrund för att mitt lätt personlighetskluvna namn ska lugna landets poliser och psykiatiker som sitter och letar potentiella mördare och störda personer på nätet ska kunna lägga mig i papperskorgen. Lugn bara lugn. Jag är bara en vanlig kvinna. Tror jag. På något sätt överlåter jag nu det åt andra att avgöra. Jag lägger ju bara ut min dagbok här i cyberrymden och kan jag glädja en person, eller två, med mina kaotiska tankar och i alla fall sänka ett täcke av lugn över någon annan stackare som tyckte sig vara virrig men i jämförelse med mig ser sig själv plötsligt framstå som lugn, ljuv rar och lagom - så varsågod!

Kvällen nalkas

och med den kommer resten av familjen hem. Jag älskar min lilla familj, både den mer biologiska delen och den mer inlånade delen från sambons sida, men mest älskar jag nog ensamheten mellan stunderna. Att få ladda sina batterier i ensamheten, där man som bäst kan möta sig själv, det är stunder jag lever för men sällan unnar mig. Alltid är det något dåligt samvete som tyst börjar kvida i det inre för att till slut yla för att göra sig påmint. Kan jag bara förstå vad oron kommer från kan jag kanske bota den men oftast har jag bara en gnagande känsla i mitt inre av att något kunde jag minsann gjort bättre, eller i alla fall gjort. Känner mig liksom inte hemma och lugn utan den där ångestklumpen i magen, som käraste vännen i världen en gång diagnosticerade det som.

Sambon, Han, låter lite stingslig så det blir väl en vanlig fredagskväll där jag håller mig lite undan för konflikter skyr jag som elden. Han tycker att man ska rensa luften när det är något som skaver. Jag går heller undan och tjurar i några dagar - för sedan har det ju gått över och jag kommer inte ens ihåg vad jag surade för...till dess samma situation uppstår igen och jag inser att vi aldrig redde ut det förra gången. Han är klok. Jag är en tok. Han kommer som skrivet, återkommas till i denna blogg. Han driver mig till vansinne större delen av tiden med sina egenheter och idéer om hur allt måste vara. Aspergers syndrom har min hjärna viskat mig mer än fyrtioen gånger kan jag nog nämna... men jag gillar ju utmaningar så det är ju bara att säga tack. Påminn mig om att det är tack jag ska säga, nästa gång jag skriver här och vrålar ut min ilska över någon liten egenhet från Hans sida som sätter krokben på hela min tillvaro.

Mina fyra jag...

Lejoninnan. Det är jag. Som mor. Angrip mina små och jag lugna jag blir farlig. Jag är oerhört stolt över mina små, som inte är så små längre. De är på väg ut i livet på egna ben, allt längre utflykter, och jag står i dörren på darrande ben och hoppas, hoppas att jag packat deras ryggsäckar med rätt verktyg och instruktioner och hoppas, hoppas att de inte måste ramla i alla groparna utan kanske tagit till sig någon enstaka klokhet deras mor spritt över dem. Fåfängt hopp, jag vet. Alla generationer måste ner i samma gropar och snubbla och lära sig...och så undrar vi över varför mänskligheten inte utvecklas i samma takt som industrin och vapentillverkning. Hm...

Lärarinnan. Det är jag.  Dagtid, och allt för ofta även på kvälls- och nattid. Jag hyser stor kärlek till mitt yrke och envisas med att kalla det för ett kall. Jag är inte ute efter att frälsa världen från okunskap, jag tycker bara så mycket om att vara med dessa naiva och oförstörda varelser som längtar så efter livet. Man kan inte göra annat än att älska dem och livet.

Kvinnan. Det är jag. Rätt sällan. Jag känner mig inte särskilt kvinnlig, hur de nu än känner sig, och mitt senaste val i livet har väl inte hjälp självförtroendet på denna punkt. Jag lär återkomma många, många gånger till denna del av mitt liv, min personlighet, för här är frustrationen ofta så hög att det sprutar luft ur öronen på mig.

Väninnan. Det är jag. Jag sparar på vänner, sådana som tillför energi. Vänner är sådana som inte räknar vem som senaste ringde, eller håller koll på vem som åkte till vem senast, eller om man är skyldig dem 14,50 sedan utflykten i somras. De som bara tar energi genom att gnälla och vara martyrer och aldrig visa någon annan sida, sparar jag inte på. Jag sparar på vänner., sådana som tillför energi.  De andra halkar in i mitt liv och halkar sedan ut igen.

Nybörjare...

Inne och kikar och pillar lite men återkommer lite senare när jag är ostörd. Ser fram emot att lära känna min digitala dagbok!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0