Vill inte!

Jag har varit ute och sprungit, i 21 minuter, i 27 graders värme!
 
Jag är inte klok. Svalkade ner mig efteråt genom att åka till affären och handla lite. Brottades intensivt med mig själv, rätt länge. Förnuftet, eller den bristande fantasin, fick mig att lägga upp mina varor och då låg där bara en chokladkaka 72 %. Men! Sedan är de ju så lömska att det finns saker vid kassabandet och vips så hade jag köpt bilpåsar också. Suck.

Så nu har jag ätit en påse och några chokladbitar. Luktar svett. Ska göra magövningar strax. När som helst. Vill inte!


Livet ler!

Lärarinnan har jobbat extra med lite andra arbetsuppgifter idag. Blir timlön på det. Jag har rätt bra lön, 30450kr i månaden. När den rätt av räknas om till timlön så kan man ju förstå att jag inte tackar nej till att jobba lite extra ibland.

Väninnan har pratat kort, mycket kort, med Härskarinnan och hon har idag köpt nytt hus, själv! Skilsmässan är alltså ett faktum och jag är glad att hon har föräldrar på besök och massa stök, för nu bär nog inte vingarna så bra...

Lejoninnan når inte fram till stora telningen. Hennes pengaskuld till mig ska tydligen bara tigas ihjäl. Blir helt vilsen. Vi skulle kunna ha det så mysigt just nu, om inte skulden låg som ett stort, svart berg mellan oss hela tiden. Inte uttalat, inte vidrört, men kallt och stort och hemskt.

Kvinnan är singelpingla i några dagar, affärsresa. Han lider och ville inte alls åka men han har varit tjurig och tvär under helgen och inte direkt fått mina föräldrar att känna sig välkomna här, eller barnen älskade, eller kvinnan snygg och åtråvärd - så han kan sitta på sitt hotellrum och lida så kanske han värdesätter oss han har lite mer när han återvänder.

Idag, efter jobbet, åt jag middag på altanen, själv, drack god och svalkande drink och läste en god bok!

"ping"

Vad är att pinga? JAg fattar inte riktigt. Läste något fjant i någon nättidning och så såg jag att man kunde pinga sin blogg, och då tryckte jag fånigt nog på några knappar och vips så stod det "Tack, vi kollar strax din blogg". Jesus, vad har jag nu gjort, tänkte jag! För, vilka är vi? Och varför ska de kolla min blogg?

Så. Nu måste jag skriva något....och jag tror det var en "ordduell" från våra cyklisttanter...hm...

LÅT BLI OCH TAKTIKKÖRA UTAN KÖR SLUT PÅ ER SÅ FORT NI KAN OCH SÅ FÅR MAN DÅ SE VEM SOM KOMMER LÄNGST OCH FÖRST!

Så. Nu känner jag mig lite delaktig, och så har jag pingat. Torde yttra sig några vuxenpoäng nu, tycker jag.

Är det kanske så att när de trillar ner, vuxenpoängen, så säger det "ping!"!

Familjekväll

har vi haft... Grillat i vänners lag och spelat kubb. Jag behöver träna. Var rätt usel.

Lejoninnan har fått rå om både mor och lilla telningen.

Kvinnan har fått sex två gånger på ett dygn och så fort de endorfinerna tonat bort kommer jag ihåg, att då blir man väldigt ointressant.

Väninnnan har inte riktigt hunnit med att stötta idag. Ska bli bättre imorgon.

Lärarinnan har semester!

lördag, morgon

Hela huset sover. Jag sitter ensam, i soldränkt vardagsrum och njuter emedan jag försöker hitta en vinkel att sitta i där jag ser skärmen utan att få en galet glad solkatt rakt i ansiktet. På övervåningen sover Han, som jag hade ljuvlig smygsex med igår kväll. Vägg i vägg sover lilla telningen, på golvet i sitt rum, för sängen har han gett till mormor som är på besök.  Det fanns två andra rum men mormor skulle absolut sova i samma rum. Mina godingar.

Har vägt mig. Kan informera om att ryktena om akuttandvården är överdrivna. För 550 kr fick jag veta att jag hade en inflammation under en gammal lagning och så tog de bort den och putsade till det så att smärtan är borta! Jag kommer behöva fixa tanden permanent senare men det är den där rackaren längst bak som man vare så kommer åt att tugga med, eller borsta ordentligt, så jag kommer nog ta bort den istället för att rotfylla. Känns inte ens som ett val.

Men, pga tandvärk och rejäl bedövning, så åt jag bara lite på kvällen igår så jag hade väl hoppats på lite mer minskning för jag gjorde ju första vägningen på en kväll...men men

25/6   68,5kg   94,5cm    

27/6   67,6kg   92cm

Jag har ju rätt lätt för att gå ner, eller hade, men lika lätt för att gå upp. Följer inte med sambon till någon strand idag inte. Jag tänker strosa runt i trädgården och rensa ogräs och få sol på mig på så sätt istället.

Nu börjar huset vakna. Väldigt lyhört här. Jesus! Jag undrar om både sonen och lilla mor hörde oss ha sex igår?!


tandvärken...

...den är kvar... Jag lever fortfarande på hoppet att det är ett litet, rackarns popcornflarn som kilat sig fast någonstans.

Har haft samma problem många gånger. Senast var bara några månader sedan och då fick jag göra ett jättedyrröntgen för att hitta roten för min smärta. Tandläkaren råkade peta loss flarnet och råkade också hitta ett stort hål. Kostade 3,500kr. Korv.

Jag har inte ens kunnat avgöra riktigt vilken tand det är som värker, eller om det är uppe eller nere. Jag sköljer med ett starkt medel jag rekommenderades senast och jag petar i tandköttet, vilket tandhyginisten rekommenderade, för blodet sköljer bort eventuella saker som fastnar. Men, det gör ju att det är svårt att veta vad som gör ont numera. En tand, eller ett irriterat tandkött.

Så. Jag avvaktar. Väntar. Hoppas. Det har gått över förut, av sig självt. Smärtan kommer och går, vilket gör mig lite orolig för om det är en infektion pga ett flarn borde det göra mer konstant ont...tror jag. Men jag har ändå ringt min tandläkare, och de har stambyte + sommarstängt så det blir alltså en tandakut. Ihärdiga rykten säger att de tar entré och har guldförsedda stolar för de tjänar så mycket pengar att de inte vet var de ska göra av dem...gulp...

coca cola

Så, nu när det sjunkit in, att jag väger som en tiondels ardenner - då sjunker jag chockat ner i soffan och känner att jag är törstig, på coca cola. Tur jag ingen har hemma...

Jag planerar, tänker, tror, att jag ska göra 8 minutes abs strax, innan familjen kommer hem. Ses snart!

GAAAAAH

Jag väger otroliga 68,5 kg!!!!

Det är alldeles för mycket!!! Nu jävlar... Jag ska väga mig varje morgon och rapportera här hur det går. Nu är ju det här en hemlig dagbok, så jag kan inte alltid skriva när jag vill utan måste välja tillfällen när jag är ensam.

Mitt magmått, där jag är som bredast, strax under naveln var 94,5 cm!!!

Nu är det ju kväll, och jag vet att jag alltid är mer svullen då, men det betyder att redan imorgon kommer det vara bättre och de måtten kommer vara lite mer säkra att utgå från.

Vad vill jag väga då? Jag skulle må finfint på 63kr, alltså bara 5 kg, det är ingen omöjlighet, om jag bara kan få tyst på hunger-hjärnan. Kan kontrollera den genom perioder med GI-noll eller något program, men det löser ju inte problemet i långa loppet. Jag måste inse att ensam betyder inte frossa, att godiset finns kvar och jag måste inte köpa det och äta upp det nu för annars får jag inget.

Jag återkommer.

blottläggande

Nu ni...eller eh...det är ju bara jag som läser här, så jag får nog omformuler mig liiiite. Men hur blir den meningen då?!

Nu jag?!

I alla fall. Jag är helt ensam i huset. Ensam. (Förutom min tandvärk då, men den räknar jag lite som en jobbig väninna nu ). JAg tänker nu gå ner till vågen och möta det spöket, för jag har (återigen) bestämt mig för att komma i form. Observera att jag inte säger gå ner i vikt, för egentligen bryr jag mig inte om den siffran, men jag tänker också mäta min kropp och då särskilt magen, som jag betraktar som mitt problemområde.

Jag har egentligen en bra kropp, det kan jag säga, vågar jag säga. Jag har alltid haft riktigt snygga ben ( förutom de knöliga knäna och fula fötterna då) men på sistone har låren liksom växt ihop längst upp... Inte så snyggt faktiskt. Jag har inget gäddhäng på armarna och mina bröst pekar inte rakt söderut. Men. Magen. Där fastnar allt, ALLT!

Men tillbaka till att jag bestämt mig, för även om jag har bestämt mig så är det en del av hjärnan som har gjort det. Det är tyvärr en helt annan del av hjärnan som styr hungerna, eller kolhydratsuget. Den delen av hjärnan är tyvärr mycket högljudd och störig och börjar den yla så hör jag inte den andra, subtila kloka delen. Först när jag satt i mig en halv ostbågspåse ( alldeles nyss, för de är mjuka och då kanske det inte känns i tanden, smart va?) och mathjärnan kollapsat lyckligt, först då hör jag den andra delen snyfta: Men...vi skulle ju inte....buhu...

Men. Nu ska jag mäta och väga och återkommer snart.


tandvärk

Kvinnan har en sur man. Han hyser någon slags avundsjuka på att jag är ledig och kan han inte fylla mina dagar med uppgifter så tjurar han. Så nu tjurar han. Tror att det är något annat också men jag mår för bra för att ens ha lust att fråga honom. Jag laddar batterierna och har en underbar vecka! Förutom för tandvärken då....

Lejoninnan har precis skickat iväg lilla telningen med sambo och barn för en båttur. Jag avstod. Föga förståelse för det från sambon. Hoppas lillen får kul utan mamma. Stora telningen skulle eventuellt jobba idag. Tror jag när jag får se det, säger luttrade mor. Lejonmamma träffade jag igår och imorgon kommer hon hit. Ska bli så kul! Förutom för tandvärken då...

Väninnan stöttar så gott hon kan. Härskarinnan har stöttning genom besök från hemtrakterna och har lagt bud på ett hus idag. Hon kommer att skilja sig och hon kommer att komma ut i andra änden bajsröret hon just tränger sig igenom -- med ett leende. Annan väninnna är på gång att göra knasigheter. Undrar oftare och oftare varför jag har kvar henne i mitt liv. Om jag har rätt nu, så tänker hon snärja sin pojkvän - som är såååå på väg bort - genom att bli med barn... Är inte det gulligt, så säg? Det är tyvärr inte första gången hon gör så och tydligen lär hon inte av misstagen. Jag har gjort fullständigt klart för henne vad jag tycker om ytterligare en graviditet, och med honom, och nu, så jag lär inte få veta något förrän förlossningen är klar... Ska bli hemskt intressant och se vad som händer. Spännande. Förutom för tandvärken då...

Lärarinnan blev uppringd av chefen igår och ombads fixa saker som jag inte kunde fixa för de innebar att jag skulle ha memorerat massa saker som inte går att memorera, men jag löste det genom att hitta rätt person och omdirigera chefens uppmärksamhet. Är jag bäst eller? Förutom för tandvärken då...

Har jag nämnt att jag har tandvärk?

Fyra jag och fyra språk

Orkar inte riktigt skriva fyndiga inlägg...vilket var en stor anledning till varför jag startade min lilla hemliga dagbok här på nätet... Jag vill ju återupptäcka mina språkliga förmådor och talanger. Snabbheten och kvickheten har försvunnit och jag saknar den, oh vad jag saknar det!

Lärarinnann har det okey. Lärarspråk

Kvinnan bor i en väldigt torftig språkmiljö där det knappt bildas hela meningar när något ska framföras. Oral dyslexi kanske inte finns som diagnos men den finns defintivt som ett problem för två av medlemmarna i familjen. Det visar hur det går när man inte läser för små barn och utsätter dem, besprutar dem med ord, meningar, uttryck, synonymer, alliterationer och annat som förgyller mänsklighetens kommunikation. Torftigt språk.

 Lejoninnan lider av familjelivet för det påverkar säkerligen lilla telningen. Men, ska jag prata med honom på ett bra sätt så förstår tre andra personer inte allt och det känns inte rätt. Eller, så får jag försöka göra det och på så sätt hoppas att det istället höjer deras nivå...hm... Stora telningen har ett fantastiskt språk och pratar tre språk flytande och i alla fall två av dem förstår jag och kan notera att de är fyllda med självförtroende och adjektiv. Barnspråk.

Väninnann, hon har det bäst! Tillsammans med Härskarinnan från Glasberget kan jag släppa loss - och bli uppskattad, bli förstådd., få en snygg alliteration applåderad, få ett belönande fniss mot en snyggt inlindad sänkning av något som inte passar oss, behöver inte förklara när jag plötsligt hostar upp svarta fjädrar (vanligt förekommande bland häxor) och själv besrputas med liknande härligheter!  Snobbspråk!

ledig måndag

Kvinnan jag tackade nej till oral sex häromdagen. Känner mig så grymt osexig och fläskig just nu så jag har ingen lust att visa upp min kropp.

Väninnan jag har hittat på en skala, där 1 är "Jag ångrar mig, jag vill fortfarande vara gift!" och där 10 är "Jippie, jag ska bli singelpingla igen!" Det pendlar nu mellan 2 -7 men håller sig mest under 5, illa illa. Jag räkar med och hoppas på att hon ska ta sig upp till 6 och uppåt inom en månad.

Lärarinnan är i dvala, tjohej!

Lejoninnan tjatar och gnäller på stora telningen men det hjälper föga...suck...

Men imorgon har jag ledig också och ska ägna mig åt mig själv!!!

midsommar

Väninnna inser precis i skrivande stund att hon inget hört från Härskarinnnan. Vet inte om det är bra, eller dåligt... Härskarinnan bor i ångesten. Gör hon rätt? Finns det inte tillräckligt med känslor kvar för att stå ut lite till? När vet man när man ska ge upp? När vet man att man nått botten i avgrunden?

Kvinnan har det rätt lugnt. Jobbat hela dagen o.ch hoppas att jag får göra det imorgon också. Bra  betalt!

Lejoninnan har det rätt lugnt. Telningarna är säkra och har det bra, och bara för det, bara för att jag skriver det så kommer säkert något att hända...gulp...

Lärarinnan har stängt av! Nu läser jag pocketböcker om mord, fågelinfluensa och andra roligheter och i samma ögonblick jag stänger bokens sista sida så är det borta, hjärnan tom och ögonen börjar söka efter nästa tidsfördriv. Härligt!

Dagen idag

Lärainnan sjunger på sista versen. Rensar och röjer. Fått ny lön idag och är nöjd! Imorgon börjar sommarlovet!

Väninnan stöttar och peppar och försöker att hänge med i svängningarna. Tur man åkt tåget själv så man vet vad man ska varna för

Lejoninnan ställer krav och stora telningen morrar tillbaka.

Kvinnan ska ut och dansa ikväll! Ska träna lite först och se om jag kan hitta något nytt att sätta på mig. Fick överraskande pengar idag, tjohej!

dimma rimma

Väninnan försöker finnas till. Räcker inte till.

Lärarinnan har druckit kaffe. Kan inte sitta still.

Lejoninnan har båda godingarna hemma. Vill hem, nu, vill!

Kvinnan har fräst ifrån i helgen, kunde inte tiga still.

En kärleksförklaring

Väninnan klättrar mot friheten. Det river på knän och smärtar i hjärta och själ. Klättra på vännen, jag tar emot dig när du halkar eller trampar snett. Jag finns alltid där för dig. Du  står mig närmare än någon annan i hela världen.

en dag i taget

Lärarinnan har blind fläckar framför ögonen och lätt tunnelseende. Det är ett tecken på stress. Det är inte bra. Ännu mindre bra är att jag strax ska försöka framföra ett fordon i det skicket. Heja mig. En dag kvar till avslutningen...en dag i taget.

Lejoninnan har nu båda telningarna hemmavid. Stora väntar på födelsedagspresent. Lilla mor har inte hittat på någon ännu...och väntar i sin tur på att pengar som hon ska ha tillbaka. Vi får väl se vem som orkar vänta längst, en dag i taget.

Kvinnan är besviken på Han. Har nu fått ett intryck av att han inte gillar mina föräldrar. Han glömde visst bort att han inte tål alkohol och förutom att han var borta hela kvällen med kamrater för att titta fotboll så ringde han mitt i nattten för då hade han gått av en buss, vilken visste han inte, var ute och gick, var visste han inte och ville bli hämtad... Mina föräldrar måste vara grymt imponerade. De sade ingenting. Men jag är ändå rätt lycklig, gäller bara att ta en dag i taget.

Väninnan vill åka söderut och stötta. Härskarinnan, kvinnan i mitt liv, har kommit till Gränsen. Den där osynlig dagen, stunden, tillfället - då det helt plötsligt är nog. Det gör så ont, men hon kan inte dra på det längre, kan inte dra på honom längre. Det är dags att sluta släpa bördan framåt, befria sig och börja leva. Men det gör ont. Första tiden gör ont och man gör illa med sitt beslut, men det kommer att bli bra, man får bara ta en dag i taget...

Torsdag

Lärarinnan städar och fejar och suckar och grejar. Gör allt för att undvika det värsta; sortera papper.

Väninnan pratar för lite med Härskarinnan och de svarta fjädrarna som jag fylls av fastnar allt mer i tjäran i systemet. De behöver ut med regelbundenhet för att inte mitt svarta inre ska stiga över randen och jag ska avslöjas som något annat än ljuv, rar och lagom.

Kvinnan fick en snabbis i duschen igår. Det var mums. Sedan hämtade hon sin bästis Kaninen och sedan var hon glad. För lite kanin i Han. Och för lite Han i kaninen. Kombinationen är bäst.

Lejoninnan ska få hem den stora telningen imorgon, men hon går inte att få tag i sedan i tisdags och det är nervöst för jag har inte den exakta tiden hon ska hämtas...och när vi söker efter den så verkar det inte som om det ens går något sådant flyg från det land där jag tror att hon befinner sig. Livet är förunderligt.

Total tystnad...skönt...

Lärarinnan sitter och njuter av tystnaden. Städar och röjer i klassrummet. Avslutar det gamla medan det nya redan pockar på.

Kvinnan pratade precis med Han, och Han har som vanligt inte ätit tillräckligt och är kort i tonen - så jag bad honom att äta och återkomma senare.

Väninnan har ont i örat av martyrväninna som beter sig som en självömkande piggsvin just nu. Urk vad långt vi står ifrån varandra i vårt sätt att tänka. Jag når inte fram. Orkade inte ens svara sista gången hon ringde.

Lejoninnan blev uppringd av stora Telningen från Utlandet, gråtande igen. Detta i-land är ett veritabelt u-land när det gäller kontokort. Biljetten jag köpt åt henne kan hon inte hämta ut, för hon har inte det kontokortet med sig... Men snälla nån då... Jag hoppas att det ordnade sig. Det gjorde det inte om han i kassan hade några kunskaper i svenska språket för min kära lilla sötnos kallade honom för diverse könsord...

rast?

Lugn idag. Var ensam hemma och bara slappade en lång stund igår. Behövde det. Blåtiran börjar bli tung och besvärlig och inte bara snygg längre. Ska ta bort stygnen på måndag, dagen före skolavslutningen. Nu kommer eleverna, och jag har inte gjort annat än surfat. Är det kanske det som kallas "rast"?

ryggradslösa amöban...

Nu är jag lite lugnare.

Lejoninnan har skickat mail som inte kommer mottagas väl. Jag kritiserar lilla telningens pappas blivande fru. Försöker hålla mig borta och osynlig för trots att jag aldrig tagit kvinnan i hand eller träffat henne så hatas jag. Mitt fel? Jag var tilsammans med min exmake före henne.... Ingen som talade om att man inte fick det. Rätt idiotiskt att tro att man kan vara över 20, vilket hon är med råge, och tro att man kan träffa någon som inte har ett förflutet... Men. Jag har gått från att vilja klubba ner henne till att bara försöka förtränga att han valt så illa efter att jag av snällhet befriade honom från mig. Men nu berättade lilla telningen saker som fick mig att förstå att hon visar sitt förakt för mig - och då bidde det bajs i det berömda blå skåpet och Lejoninnan satte ner tassen, snällt och bestämt.

Men den ryggradslösa amöban, dvs min exmake, kommer bara visslande titta åt ett annat håll och inte låtsas om det om jag känner honom rätt.

in och ut, aldrig tar det slut

Lite lugnare idag, sinnet och själen. Men sedan ringde Han och berättade att vi hade missat några räkningar...för nästan 3000kr... så då tog han de pengrna från semesterkassan, vilket är bra för då kan jag i alla fall köpa mat den här månaden...men under semestern blir det piggelin och blodpudding.

Hatar att mina inkomster så vida understiger mina utgifter!

RSS 2.0